2010. április 27., kedd

Réka - A mai nap abszolút kedvence :)

A képen látható kis hölgy Réka,aki ma lett egy éves,anyukája Eszter,akinek blogján csodaszép kézműves dolgokban lehet gyönyörködni.Apukája pedig Tolnay Imre,akinek imádom a fotóit.
Boldog Szülinapot Kedves Réka!! :)

Szerintem ő a világ legbájosabb babája ! :)


A kép forrása: www.eszterda.blogspot.com

Vasárnapi ebéd II. a desszert

Úgy éreztem,saláta után kell egy kis desszert,úgyhogy azonmód összeütöttem ezt:
Sült Ricotta kandírozott citrushéjjal,és csokidarabokkal,
Epres-Rebarbarás-Mentás kompóttal tálalva.

Akinek tetszik,itt a receptem:
Hozzávalók a Ricottához:
1 doboz (250gr) Ricotta túró,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál kandírozott citrushéj (lehet csak narancs,vagy vegyesen bármi)
1 közepes méretű karácsonyról,vagy húsvétról megmaradt csokifigura (az enyémben télapó volt!)
A csokit összetördeltem darabjaira,majd a többi hozzávalóval az összeset alaposan összedolgoztam.
Lehet betölteni muffinformába,vagy kis hőálló,süthető formákba,aztán már mehet is be a 210 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Ja,a formákat ne töltsétek csurig tele,mert pont annyira megdagad,mint amennyire a muffin szokott :)

Most lássuk a kompótot:
Hozzávalók:
3-4 szál rebarbara,
kb fél kg friss,finom eper
egy evőkanál cukor,(vagy kettő,ízlés szerint),
egy evőkanál ételsűrítő,
kb. egy dl 100%-s narancslé,
4-5 levél friss menta

Elkészítés: A rebarbara héját lehúztam,az epret lecsumáztam. Mindkettőt nagyjából összeaprítottam,és beletettem egy kis lábosba,beleszórtam a cukrot,és alágyújtottam. Kevergetve összeforraltam,(mintha lekvárt főznék),aztán az ételsűrítőt csomómentesen elkevertem a narancslével,és a gyümölcshöz öntöttem,kicsit megkavartam,majd gyorsan lehúztam a tűzről,nehogy túl sűrű legyen. Ez után (és csak ekkor!)beledobom az összetépkedett mentaleveleket,és összekeverem. Kicsit hagyom kihűlni,aztán,ha kész a Ricotta, akkor azt kiöntöm a formából egy tányér közepére,és körberakom a kompóttal.

Figyelem!! Olyan fincsi,hogy dupla adagot kell készíteni belőle :)
Jó étvágyat!
Nekem megvolt.... :)

és akkor jöjjenek a fotók:



















Vasárnapi ebéd I. a főfogás

Pasimentes hétvégi ebédem:

Tavaszi zöld-saláta eperrel,
Grana Padano-s,diós Ricotta,fehérretekkel rétegezve

Íme:
Ha valakit érdekel,itt a receptem is:

Hozzávalók a salátához:
1 fejes saláta,
1 rojtos saláta,
1 kis csokor petrezselyemzöld,
1 kis csokor zellerzöld,
1 csokor metélőhagyma,
1 köteg újhagyma,
1 nagy csomó hónapos retek,
pár levél friss bazsalikom,
egy maroknyi friss,finom eper

A salátát alapos mosás után darabjaira tépkedtem és egy tálba tettem. A retket,és az újhagymát karikáztam,a többit nagyjából aprítottam. Mind beleszórtam egy nagy tálba.
Jöhet az öntet:
kb. három evőkanálnyi mézet összekevertem ugyanennyi balzsamecettel(nekem még otthon egy evőkanálnyi fehér balzsamecetem is,az is benne volt),aztán felöntöttem kb.három deci 100%-s narancslével,és jól összekevertem. Ezzel locsoltam be a salátát. Nagyon fincsi lett!!
Akkor most lássuk a többit:
Hozzávalók:
kb. 3 db nagy fej fehérretek (kerek,nem a jégcsap!),
egy doboz (250gr) Ricotta túró,
kb. három evőkanálnyi friss tejszínes sajt (ízesítés nélküli,natúr,nem sós,általában pultban kapható a hiperekben kimérve),
kb. négy evőkanálnyi durvára darált dió,
és végül a sajt: kb.200gr Grana Padano (az igazi finomság a Parmezán lenne,de az most nem volt otthon)
Elkészítés: A retkeket megpucolom,és vékony szeletekre vágom, a túrót,a sajtokat,és a diót összedolgozom.
A retekszeletek közé rétegezem a tölteléket.A tetejére is halmozok egy keveset belőle,aztán jöhet a díszítés,a képeken látható módon.
Kész! Lehet falatozni! :)

ui: az általam leírt mennyiségekből két fő jóllakhat!!! vagy marad vacsorára is...


Annyira jól nézett ki,szokás szerint nem bírtam megállni,hogy ne fotózzam le a részleteket is:























Kyra csajszi

A világ legaranyosabb lánycicusa.... :)




Dió úrfi

Íme pár friss fotó Dióról....

1.Amikor nem akar velem foglalkozni...

2.Amikor hajlandó rám figyelni:



3.Amikor mosakodáson kapom:
:)

4-5: és amikor trónol őkegyelmessége:

Ilyen,amikor gőgös....





Virágzó tea

Íme a legújabb kedvencem: Virágzó teának hívják. Egy golyó,amelyet kézzel kötnek csokorba. Zöld tealevelek rejtik belsejükben a víz hatására kinyíló jázmínvirágokat. Szerintem csodaszép.Ja,és fincsi!
Elkészítése: Egy liter 70-80 fokos vízbe kell belepottyantani a golyót,ami kb.hét perc alatt válik csodaszép csokorrá,és finom teává. Elméletileg,mivel zöld tea,többször kiáztatható,de akkor már nem nyújt olyan szép látványt,sőt,a tealevelek is ki-kiszabadulnak a kötésből,szóval elég macerássá válhat a második áztatás,és persze már az íze sem olyan intenzív,mint az első leöntésnél.
Kötelező üvegkancsóban elkészíteni!!! :)


Ebből...




















Ez lett...









A képek forrása: én magam :)
Tea lelőhelye: Nem Szingli Kávézó,Győr,Apáca utca 10.






2010. április 24., szombat

Csupa cukiság!!!

Vigyori cicu... :) Préri-kutya rács mögött :)

Anya,segíthetnél,ám!



Flamingók a mosdóban...



na,ki a kemény csávó?


Nem ló,és még csak be sem néz...


Bájos Bobcat-ek

Egy csokor cserfes verébfi...

Bagoly-gyűlés




Ne piszkáld az alvó oroszlánt....


Szegény paci-gyerek...

Hát akko' kiss me! :)



Olvasni jó!


Hellóka!

Ki ez a szépség ott?




Anyuci picikéi

Hómedve-csemeték


Fülem erre-fülem arra Alpacka... :)




Hé,fiúk,sorakozóóóóó!!!



A képek forrása: www.allposters.com