2010. március 17., szerda

Amikor az álmok valóra válnak... A mami szülinapja

Végre találkozhattam a mamikámmal. Kihasználtam a nemzeti ünnep miatt hosszúra nyúlt hétvégét és szülinapjának ünneplését kissé előretolva megszerveztem neki egy csodásra sikeredett családi party-t. :) Ott volt majdnem mindenki: a mami fiai,kivéve Lajos batyit,és ott voltak az unokák is. Feri batyim elvitte a mamimat az egyik barátnőjéhez,akinek a lelkére kötötték,hogy addig nem engedheti haza a mamit,amíg érte nem megy valaki. Mi,a család többi tagja meg szépen beosontunk a házába,és előkészítettük a terepet:Apu és Marcsihozták az előkészített halacskát, Süni(Jancsi batyim) főzte a fincsi bajai hallevet, Nóra,Feri batyim felesége gyúrta hozzá a speckó hallétésztát,Süni felesége,Ildi isteni fincsi sütiket gyártott,ráadásul Update félét,úgyhogy a gyarapodó kilóktól sem kellett tartania senkinek :)
Nekem a szerevezkedés jutott :)
Amikor már majdnem kész volt a halacska,hazaengedtük a mamit,aki mit sem sejtve robogott be a házikójába. Az ajtóban fogadtuk mindannyian: a fiai,és azok oldalbordái,na meg az unokák...már aki időben érkezett :(
Szegény mami nagyon meglepődött,annyira,hogy még órák múlva is,mikor már túl voltunk az ebéden,desszerten is,akkor is azt mondogatta,hogy ő ezt nem hiszi el,hogy ennyire galád módon összebeszéltünk a háta mögött... persze nagyon boldog volt,azt hiszem,ezt látni az alábbi képeken is :) Jó volt látni ezt az örömet,amit mi okoztunk neki,így közösen,a család...:)


És most következzenek a fotók:

Jancsi batyi alias Süni,a bajnok szakács,a hallékészítés közben,jókedvűen :)



...és fiával,Olivérrel,aki bizony kicsit fáradt volt az előző esti buli miatt :)

Ez az a pillanat,amikor a mami még gyanútlanul siet haza,de Feri batyi már ott vigyorog mögötte:

Itt mi ölelkezünk a mamival: :),mellettünk Olivér:



Kár,hogy ez a kép nem sikerült,de azért örök emlék marad nekem,nekünk. A háttérben apa oldalbordája, Marcsi:




Jancsi batyi is örül: :)


Jancsi batyi oldalbordája,Ildikó,a sütifelelős,a megterített asztal mellett,a mami kis konyhájában:


A mami még mindig nem tért magához:




Itt pedig már felpakoltuk az ajándékainkkal: :)







Ugye,látszik,mennyire örül ? :))

Itt már helyreállt a konyha rendje,de a mami még mindig nem hiszi el,hogy ezt tettük vele :)

Vittem finom Koroncó-i bort,egy nagyon kedves bácsitól,Imre bácsitól,(L: Viki szülinapi kívánsága bejegyzésnél!), ami nagyo ízlett mindenkinek,itt Feri batyi poénkodik a maradékkal:


Itt meg a mami is melléállt:

Feri batyi oldalbordája,Nóra,a tésztafelelős :)



Hát,ez történt. Végre együtt volt a család. Igen,volt aki hiányzott,és volt aki csak később érkezett,(Árpi unokatesóm,és Balázs tesóm),de ez nem vett vissza a jókedvűnkből egy csepett sem. Köszönöm mégegyszer mindenkinek,aki ott volt :)
Azért mégiscsak jó érzés tudni,hogy az embernek családja van :),akikre számíthat!!!














Nincsenek megjegyzések: